Nesnelerin İnternetinin Karanlık Yüzü!

İnternet üzerinde DDoS adı verilen yaygın bir saldırı biçimi var. Çalışma ilkesi de şöyle: Önce bir grup bilgisayarın kontrolünü ele geçiriyorsunuz. Daha sonra bu bilgisayarların tamamını aynı anda belli bir hedefe yönlendiriyorsunuz. Böylece hedeflenen web sitesi veya web servisi bir anda on binlerce, hatta yüz binlerce bilgisayardan gelen isteklerle karşı

Son yaşanan olaylarda olduğu gibi nesnelerin internetine bağlı ihazların oluşturduğu güvenlik riskinin, önem verilmediği taktirde büyük bir sorun oluşturma potansiyeli var.
Son yaşanan olaylarda olduğu gibi nesnelerin internetine bağlı cihazların
oluşturduğu güvenlik riskinin, önem verilmediği taktirde büyük bir sorun oluşturma potansiyeli var.

karşıya kalıyor. Doğal olarak da aynı anda gelen bunca isteğe yetişemiyor ve hizmet veremez hale geliyor. İşte geçen  ay  bilgisayar güvenliği ve siber suçlar konusunda yayınlar yapan KrebsOnSecurity adlı blog da böyle bir saldırıya maruz kaldı  ve 24 saat boyunca hizmet veremez hale geldi. Bu saldırıyı diğerlerinden ayıran şey ise saldırı için kullanılan cihazların ele  geçirilmiş bilgisayarlar değil web kameralar olmasıydı. Söz konusu saldırıda, bulundurdukları bir sistem açığı nedeniyle  bilgisayar korsanlarının kontrolü altına giren 145 binden fazla internete bağlı kameranın kullanıldığı tahmin ediliyor. Bu da  web sunucuları üzerinde saniyede 1,1 terabite ulaşan inanılmaz bir trafik yaratarak altyapının çökmesine neden olmuş. Olay  internete bağlı -bilgisayarlar dışındaki- cihazların, yani nesnelerin internetinin neden olabileceği zararlara dair çarpıcı bir örnek olarak nitelendiriliyor. Çamaşır makinesi, aydınlatma lambası, televizyon, kahve makinesi, elektrik ve su sayacı, hava  durumu ölçüm cihazı derken 2020 yılında sayılarının 24 milyara ulaşması beklenen internete bağlı bu cihazların güvenliğine  yeterince önem verilmediği taktirde nasıl bir tehlike oluşturabileceklerini varın siz hayal edin.

Detayları http://bit.ly/iotattack  adresinde okuyabilirsiniz.

Site Footer